RECEPT ZA LAHKO TORTO - SUZI
Biskvitno testo lahko naredite poljubno, takšnega, ki ga že
obvladate (4 jajca, 1 dcl jogurta, 1/2 dcl (pol) kokosovega olja, lahko je
navadnega, 6 velikih žlic moke, 1 vanili sladkor, 3 žlice kokosovega sladkorja
ali navadnega ( kokosovega dam malce manj, ker je slajši. in 1 pecilni prašek
ali vinski kamen.)))
Spečete, ohladite in postavite v posodo, kjer jo boste lahko potem
odprli (tortni pekač oz. jaz imam iz silikona - Tupperware).
Biskvit vrnem v pekač, ga namažem z domačo marmelado (tokrat je
bila jabolčna z ingverjem) lahko pa poljubno dodate katero koli sveže sadje ali
ga na maslu pregrejete ali (Preliv:
borovnice (zmrznjene ali sveže) segrejemo v mikrovalovki ali v kozici na
štedilniku, dodamo sladkor in vanilin sladkor, lahko jih spasiramo, in potem
dodamo nekaj svežih, ali pa pustimo kar take.)
Čez prelijemo smetanovo strjenko ali
panakoto.
Želatino
namočimo in pustimo 10 minut, da nabrekne. 500 ml sladke smetane stepemo. V
drugi kozici dodamo 500 ml tekočega navadnega jogurta, sok 1/2 (pol) limone, 3
žlice sladkorja in malce premešamo, dodamo tekočo želatino, ki jo prehodno
na malem ognju lističe - stopimo.
Vse
skupaj sedaj zelo hitro premešamo, dodamo stepeno smetano in tudi hitro zmešamo
z lopatico vse sestavine, vlijemo v pekač, ki mora imeti dovolj prostora, vsaj
polovico. – Vse skupaj na biskvit.
Vse to
damo najmanj za 3 - 4
ure v hladilnik počivati,
najboljše za čez noč. Drugi dan previdno vzamemo vse skupaj iz
pekača na krožnik.
Pa
DOBER TEK!
Hvala za recept še tule. Tale tortica je res slastna.
OdgovoriIzbriši