RECEPT ZA LAHKO TORTO - SUZI


Biskvitno testo lahko naredite poljubno, takšnega, ki ga že obvladate (4 jajca, 1 dcl jogurta, 1/2 dcl (pol) kokosovega olja, lahko je navadnega, 6 velikih žlic moke, 1 vanili sladkor, 3 žlice kokosovega sladkorja ali navadnega ( kokosovega dam malce manj, ker je slajši. in 1 pecilni prašek ali vinski kamen.)))

Spečete, ohladite in postavite v posodo, kjer jo boste lahko potem odprli (tortni pekač oz. jaz imam iz silikona - Tupperware).

Biskvit vrnem v pekač, ga namažem z domačo marmelado (tokrat je bila jabolčna z ingverjem) lahko pa poljubno dodate katero koli sveže sadje ali ga na maslu pregrejete ali  (Preliv: borovnice (zmrznjene ali sveže) segrejemo v mikrovalovki ali v kozici na štedilniku, dodamo sladkor in vanilin sladkor, lahko jih spasiramo, in potem dodamo nekaj svežih, ali pa pustimo kar take.)

Čez prelijemo smetanovo strjenko ali panakoto.

Želatino namočimo in pustimo 10 minut, da nabrekne. 500 ml sladke smetane stepemo. V drugi kozici dodamo 500 ml tekočega navadnega jogurta, sok 1/2 (pol) limone, 3 žlice sladkorja in malce premešamo, dodamo tekočo želatino, ki jo prehodno na malem ognju lističe - stopimo.

Vse skupaj sedaj zelo hitro premešamo, dodamo stepeno smetano in tudi hitro zmešamo z lopatico vse sestavine, vlijemo v pekač, ki mora imeti dovolj prostora, vsaj polovico. – Vse skupaj na biskvit.

Vse to damo najmanj za 3 - 4 ure v hladilnik počivati, najboljše za čez noč. Drugi dan previdno vzamemo vse skupaj iz pekača na krožnik.

Pa DOBER TEK!

Komentarji

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRAVLJICA ZA VNUKA MOJE PRIJATELJICE

POSLOVILNA za mojega možička

Ko ti je dolgčas in se želiš zabavati